Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

ПОЗИЦИЯ НА ПП ГЕРБ – КАЗАНЛЪК

ПОЗИЦИЯ НА ПП ГЕРБ – КАЗАНЛЪК
Относно: Позиция на Общинския съвет на БСП – Казанлък от 29.01.2015г.

Уважаеми дами и господа,
Уважаеми казанлъчани,

Ние от ПП ГЕРБ – Казанлък,  категорично се противопоставяме на популизма на Общинския съвет на БСП – Казанлък разпространен с позиция от 29 Януари 2015г.


Твърденията  на Общинския съвет на БСП целят единствено и само да  манипулират  гражданите на Казанлък с внушаване на неистини. Вероятно политическите ни опоненти, не са забравили старите си навици и с действията си ясно показват, че още от сега се готвят, по един непочтен  начин, за предстоящите  местни избори. Ние, не желаем да прилагаме този  манипулативен подход на комуникация с обществеността.

Много бързо г-н Самарски забрави, че само преди  четири месеца, по време на правителството на Орешарски, бе съветник на Областния управител на Стара Загора г-жа Живка Аладжова. Как и какво я е съветвал, можем да съдим по действията  и резултатите от тях. Той може и да е забравил, но ние помним и като казанлъчани дълго ще продължаваме да  носим на плещите си тежестта от управленските решение, както на тройната коалиция БСП-ДПС-АТАКА, така и в частност на самия Васил Самарски.

Да припомним и личното му участие в сделката за бившата инфекциозна болница или така наречената „дупка“. Благодарение на тази сделка, Общината задлъжня с още над 4 млн лева. Бягайки от отговорност,  виновниците се опитаха да повлекат и нас в бездната на собствения си провал.  Безспорен факт, обаче е че по време на сключването на сделката през 2006 година не е имало нито един представител от ПП ГЕРБ, нито в общинска администрация, нито в Общински съвет.
Политическите ни опоненти от БПС нямат моралното право да водят подобни популистки битки, защото резултатите от тях са медийни манипулации, измислени медийни „скандали“ и финансови „дупки“.

Правителството на Орешарски показа ясно отношението на левицата към казанлъчани!
Казанлък получи точно 0 лева от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". Защо г-н Самарски като съветник на Областния управител не направи, така че да имаме поне един одобрен проект, а ние предложихме цели четири: 
•    Изграждане на нов Музей на розата в парк „Розариум“;
•    Основен ремонт на бул. „Никола Петков“;
•    Довършване строителството на нова сграда на Дом № 2 за възрастни хора с деменция в гр.Казанлък;
•    Ремонт на пътя Казанлък – Енина – Крън – Хаджи Димитрово, в това число и участъците вътре в населените места.

Нашето опровержение на позицията на БСП са резултатите от работата ни.  ПП ГЕРБ още в първите дни на втория кабинет „Борисов“ предостави безвъзмездно на Община Казанлък двуетажен учебен корпус за школата на Теодосий Теодосиев.
За да подобрим живота на хората в община Казанлък, през настоящия мандат 2011 – 2015 г., ние:
-    разработихме  и реализирахме европроекти на стойност близо 90 млн лева и към днешна дата казанлъчани се радват на едни от най-прекрасните паркове  в България – „Розариум“ и „Тюлбе“, свързани с велоалея; реализирахме ремонтни дейности на обекти, които са изключително важни за живота и здравето на хората  - МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, Младежки дом и изцяло новата сграда на  „Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"; приложихме мерки за енергийна ефективност в повече от половината учебни заведения на територията на общината;
-    само за три години изградихме и ремонтирахме три спортни игрища с държавната субсидия на ГЕРБ – стрийт фитнес площадка, игрище за волейбол и баскетбол и мини футболно игрище;
-    разработихме такава социална политика, че в резултат на нея се разкриха нови социални услуги, център за обществена подкрепа, отвориха врати нови защитени жилища и къщи за настаняване от семеен тип и други;
-     намалихме наполовина наемната цена, в случаите на почасово ползване на кабинети и спортни зали в детските градини;
-    обособихме три безплатни паркинга в централната градска част;
-    през 2012 г. бяха ремонтирани и асфалтирани 44 улици с обща площ 80 000 кв.м., през  2013 г. улиците са 35, с обща площ - 86 000 кв. м., през 2014 година ремонтът и асфалтирането на улиците включва 19 обособени позиции с обща площ  43 000 кв. м. или общо това прави общо близо 210 000 кв. метра ремонтирани и асфалтирани улици в град Казанлък и населените места в общината;
-    през 2015 година в Инвестиционната програма са заложени 61 позиции – ремонт и асфалтиране на улици в града и населените места, алеи и междублокови пространства с обща площ над 40 000 кв.м.

В настоящия момент Община Казанлък е разработила европроекти на стойност 170 млн лева и е в готовност за новия програмен период 2014-2020 г.

Управлението на ПП ГЕРБ е прозрачно! Ние следваме идеология за спазване на обществен интерес. Ние не водим безпочвени словесни битки! Ние просто работим! А резултатите от работата ни, са плод именно от прозрачността в отношения ни с хората!

Пресцентър на ГЕРБ – Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 17.05.2019

Автобусно разписание:Виж