Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Пътят Сливито-Мъглиж ще бъде затворен

Областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов се срещна  с кмета на Мъглиж Господин Господинов. Двамата обсъдиха усложнената ситуация в района след обилните валежи в края на миналата седмица. Изключително тежко е състоянието на пътя Сливито-Мъглиж. Водата е отнесла голяма част от моста и четвъртокласният път вече е почти непроходим и опасен за преминаващите по него. Очаква се в близките дни той да бъде затворен. До Сливито ще може да се стига по обходен планински маршрут, но само с високопроходими автомобили.

В селото постоянно живеят 14 души. Останалите къщи, предимно вили, се обитават най-вече през почивните дни. Кметът на Мъглиж уведоми инж. Ранов, че Общината е кандидатствала с проект за ремонт на пътя на стойност 190 000 лв. пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Очаква се решението на държавната институция. Областният управител се ангажира лично решаването на проблема да стане по най-бързия начин.
В много тежко състояние са и пътя за Селце, както и отсечките Радунци-Борущица, Ягода-Ветрен. За тяхното възстановяване също ще се търси финансова помощ от държавата.

Пресцентър Областна администрация Стара Загора