Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Отцепиха района на взрива на 1км и половина

Взрив в частен завод в град Мъглиж, Старозагорско, уби един 45-годишен мъж и рани две жени и двама мъже, съобщи за Нова заместник-кметът на Мъглиж.

 

Пострадалите жени - на 30 и на 51 години, са откарани в болницата в Стара Загора, с опасност за живота. Те са с изгаряния по телата и ще бъда транспортирани в "Пирогов", съобщават от Министерството на здравеопазването. Те вече пътуват към здравното заведение. По-младата е с 25% изгаряния, 50-годишната й колежка е с 45%.

Екипът от Стара Загора е оказал спешна медицинска помощ на мъж на около 40 г. с наранявания. Друг мъж също е откаран в лечебното заведение в Стара Загора и в момента пациентът е под наблюдение. Загиналият мъж е бил затрупан в цеха.

Сигналът за случилото се е подаден в 11:27 часа.

В ефира на Новините на Нова в 12 часа кметът на Мъглиж Господин Господинов каза, че около 10 -12 минти преди 12:00, е получен сигнал от телефон 112 за взрив източно от град Мъглиж. "Има пострадали хора. Чакам областния и заместник-областния на Стара Загора да дойдат и да отидем на място", допълни Господинов.

Той не знае какво се произвежда в завода. "Това са така наречените секретни заводи и ние нямаме достъп, за да знаем какво се произвежда", обясни той. Нова телевизия научи, че става дума за завод на фирма "Балиста".

Кметът твърди, че няма къщи в близост до мястото на взрива.

Според очевидци взривът е бил толкова силен, че е разрушил цеха наполовина, а покривът е изхвръкнал на 50-60 м.

Главният секретар Светлозар Лазаров допусна, че става дума за технологичен взрив. Районът е отцепен, има екипи на пожарната и полицията. Не се допускат външни лица.

Екипи от Националната следствена служба са изпратени на място в Мъглиж след инцидента, съобщиха от прокуратурата. Разследването е под наблюдението на Окръжна прокуратура в Стара Загора.

Нова Телевизия

http://novanews.bg/news/view/2014/12/19/96136/%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2-%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D1%83%D0%B1%D0%B8-%D0%BC%D1%8A%D0%B6-%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0/?utm_source=index&utm_medium=link&utm_campaign=accent

 


Взрив в частен завод в град Мъглиж, Старозагорско, уби един 45-годишен мъж и рани две жени и двама мъже, съобщи за Нова заместник-кметът на Мъглиж. Близките на загиналия още не са уведомени.

 

Пострадалите жени - на 30 и на 51 години, са откарани в болницата в Стара Загора, с опасност за живота. Те са с изгаряния по телата и ще бъда транспортирани в "Пирогов", съобщават от Министерството на здравеопазването. Екипът от Стара Загора е оказал спешна медицинска помощ на мъж на около 40 г. с наранявания. Друг мъж също е откаран в лечебното заведение в Стара Загора и в момента пациентът е под наблюдение. Загиналият мъж е бил затрупан в цеха.

Сигналът за случилото се е подаден в 11:27 часа.

В ефира на Новините кметът на Мъглиж Господин Господинов каза, че около 10 -12 минти преди 12 часа, е получен сигнал от телефон 112 за взрив източно от град Мъглиж. "Има пострадали хора. Чакам областния и заместник-областния на Стара Загора да дойдат и да отидем на място", допълни Господинов.

Той не знае какво се произвежда в завода. "Това са така наречените секретни заводи и ние нямаме достъп, за да знаем какво се произвежда", обясни той. Нова телевизия научи, че става дума за завод на фирма "Балиста".

Кметът твърди, че няма къщи в близост до мястото на взрива.

БГНЕС съобщи, че според очевидци взривът е бил толкова силен, че е разрушил цеха наполовина, а покривът е изхвръкнал на 50-60 м. Оградата, разделяща цеховете също е срутена. Според свидетелите няма как при такъв взрив вътре да е останал жив човек.

Пред БГНЕС главният секретар Светлозар Лазаров допусна, че става дума за технологичен взрив. Районът е отцепен, има екипи на пожарната и полицията. Не се допускат външни лица.

Нова Телевизия

 


Започна поетапна евакуация на работещите в цеха за боеприпаси край Мъглиж, в който взрив рани две жени днес преди обяд. И двете се с изгаряния. Пострадал с изгаряния е и мъж.

 

45 годишният В. Т. е загинал, затрупан от разхвърчалите се отломки. Гръмналият цех буквално е разцепен на две, над 300 метра ограда е изпепелена. Шест линейки изкараха ранените.

Пресс ТВ


Двете жени, които са пострадали при взрива в завода в град Мъглиж са откарани в Спешния център в Стара Загора. По информация от завеждащия спешния център - д-р Попов жените са с леки изгаряния и без опасност за живота, предаде кореспондент на „Фокус”.

На мястото на инцидента в завода на фирма „Вертекс” в Мъглиж пристигат близки на работници от завода. Близките нямат информация за състоянието на работниците, които се намират в самия завод, нямат и телефонна връзка с тях. Районът е отцепен и полицията не ги допуска да влязат до фирмата.

Славяна ГАЙДАРОВА


Взрив в частен завод в Мъглиж е станал около 11,30 часа. По първоначални данни един мъж е загинал, а две жени са ранени. Експлозията е станала във фирма, специализирана в производството на патрони и ловни муниции, намираща се в западната част на Мъглиж, в безопасна близост до цеха на завод „Арсенал” в града, заяви кметът на община Мъглиж Господин Господинов.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че в 11.27 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за възникнал взрив в производствена база за пиротехнически изделия в района на Мъглиж. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и пожарната. Районът е отцепен от полицейски служители, пожарникари извършват обезопасяването му.
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пътува към мястото на инцидента.

Инцидентът в Мъглиж става по-малко от три месеца, след като в завода за обезвреждане на боеприпаси в Горни Лом на 1 октомври загинаха 15 души.


Двете жени, които са пострадали при взрива в завода в град Мъглиж са откарани в Спешния център в Стара Загора. По информация от завеждащия спешния център - д-р Попов жените са с леки изгаряния и без опасност за живота, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

На мястото на инцидента в завода на фирма „Вертекс” в Мъглиж пристигат близки на работници от завода. Близките нямат информация за състоянието на работниците, които се намират в самия завод, нямат и телефонна връзка с тях. Районът е отцепен и полицията не ги допуска да влязат до фирмата.

Славяна ГАЙДАРОВА


На километър и половина от мястото на взрива край Мъглиж, който уби човек и рани друг днес преди обяд,  районът е отцепен с полицейска лента, патрулите не допускат никого зад нея, съобщава екип на ПрессТВ. Вероятно експлозията е станала във фирма „Вертекс“, която се намира в западния край на града. Възможно е да има опасност от вторични взривове. На място има пожарни автомобили. Вероятно е да има още пострадали.

Пресс ТВ


На километър и половина от мястото на взрива край Мъглиж, който уби човек и рани друг днес преди обяд,  районът е отцепен с полицейска лента, патрулите не допускат никого зад нея, съобщава нашият екип. Вероятно експлозията е станала във фирма „Вертекс“, която се намира в западния край на града. Възможно е да има опасност от вторични взривове. На място има пожарни автомобили. Вероятно е да има още пострадали.

Нова ТВ

http://novanews.bg/news/view/2014/12/19/96136/%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2-%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D1%83%D0%B1%D0%B8-%D0%BC%D1%8A%D0%B6-%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B2%D0%B5-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8/?utm_source=index&utm_medium=link&utm_campaign=accent