Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Две от книгите на клуб "Светлини сред сенките" са сред най-вдъхновяващите в България

Две от книгите на клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Св. Ив. Рилски" Казанлък, за пореден път се оказаха сред най-вдъхновяващите книги в България. Те бяха предложени от почитатели на "светлинките" в класацията "Книгата, която ме вдъхновява" организирана от JobTiger, Столична Библиотека, Национална Библиотека и с партньорството на известни български издателства и фондации.
Съревнованието за книги вдъхновители протече по следните правила: от 4 август 2014г., в продължение на 10 седмици, всеки можеше да предложи книга или книги, които смята за вдъхновяващи и важни. Такива книги, които смята, че са променили живота или мисленето му, или просто счита за велики. Търсеха се заглавия, които си струва да присъстват във всяка библиотека и които е хубаво да се четат и от идните поколения. Като финал на проекта се счете обявяването на 30 заглавия, които чрез положително гласуване, са събрали най-много гласове. Във тази трийсетица попаднаха нашите романи "Непоискано добро" и "Аурелион - вечният баланс".

За голяма радост на "светлинките"  - "Непоискано добро" стигна да престижното 3-то място във финалната трийсетица, като изпревари вечни романи, като "Малкият принц", "На изток от рая", "Пътеводител на галактическия стопаджия" и други книги, които са любими на авторите на клуба. Веднага след "Непоискано добро", на 4-то място се нареди "Аурелион - вечният баланс", която вече беше печелила призово място в 100-тицата на "Малкото голямо четене", преди години.
Авторите на двата романа са щастливи, че читателите са гласували за тях, но най-голямата радост дойде още в началото на съревнованието, когато разбраха, че 3 от книгите им са посочени за вдъхновяващи. Тритият роман беше "Дивна", който за съжаление не събра достатъчно гласове и отпадна от класацията.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: