Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Представяне на книгата „Път в безпътицата” на Продрум Димов

На 17.10.2014 г. в с. Бузовград се проведе представяне на най-новата книга на Продрум Димов – „Път в безпътицата”. То бе организирано от НЧ „Възраждане-2014” с подкрепата на МЦР-Взаимопомощ. Секретарят на  читалището г-жа Радка Гочева подари на автора икона с изображението на св. Георги Победоносец, а Председателят на МЦР-Взаимопомощ инж. Мария Славова, представи автора като прочете Юбилейно слово по случай 80 годишнината му, написано от Боян Ангелов - директор на издателство „Български писател” и статията „Аз мразя Русия....”.
Домакините от Пенсионерски клуб „Бузово кале” с Председател Антон Филипов и певческатата група към него отправиха поздрав. Прочете се стихотворението „Обичано село” от Н. Пъков и песента „Нашето село Бузовград” по текст на Н. Гаврайлова. На събитието присъстваха над четиридесет и пет посетители, което показа желанието на жителите на с. Бузовград да се обогатят културно и да се срещнат с интересни творци.
„Път в безпътицата” е естествено продължение на предходните издания на автора: „Размисли по големия път”, „Резонанси”, „Пътуване към острова на духа” и „Докоснати светове”. Този сборник от очерци, рецензии, отзиви и статии представя значими литературни факти и събития, които са съществена част от регионалното и национално духовно битие. Представени в книгата са очерци за изтъкнати духовни люде на съвременността като Борис Димовски, Николай Петев, Донка Петрунова, Витислав Ходарев.
Следващото представяне на книгата ще е в НЧ „Възродена Искра-2000”, на 07.11.2014 г от 17.30 часа като част от събитията, организирани съвместно с казанлъшкото читалище и МЦР-Взаймопомощ по повод десет годишнината на младежката организация.

Екип бюлетин „ДоброволциТЕ” на МЦР-Взаимопомощ

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 13.12.2019


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: