Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Над 6 млн. лв. забавени данъци и осигуровки събра само за 2 месеца НАП Стара Загора

На лицата, които имат временни финансови затруднения, се предлагат погасителни планове

Над 6,1 милиона лева забавени данъци и осигуровки събра офиса на НАП в Стара Загора за два месеца (юни и юли) в резултат на провеждани кампании – чрез лични срещи със задължените лица, чрез напомняне по телефона и електронни писма.
В началото на лятото бяха селектирани за разговор по телефона над 800 лица от област Стара Загора с декларирани през тази година, но неплатени в срок- данък върху доходите и задължителни осигурителни вноски. Телефонният контакт се оказа ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите да покрият дълговете си към бюджета. След проведената такива кампания в хазната са постъпили над 92 хил.лв. от физически лица със забавени дължими суми. Приходите са резултат от съвместните усилия на екипите от отдели «Събиране» и «Обслужване» в офиса на НАП в Стара Загора.
По същото време се проведоха и лични срещи с представители на 127 дружества със задължения над 100 000 лева, като 30 от тях лично от директора на офиса на НАП в Стара Загора. В резултат, фирмите внесоха над 6 милиона лева забавени данъци и осигуровки.
За първите седем месеца на годината, чрез доброволно плащане и след намесата на публични изпълнители, НАП Стара Загора събра за бюджета общо 102 милиона лева просрочени задължения. 67 милиона лева от тях са от данъци, а 35 милиона лева от задължителни осигурителни вноски.
Мониторингът на забавените плащания продължава, като освен чрез телефонни обаждания и срещи, от НАП приканват длъжниците и с писма. Агенцията напомня, че лицата, които имат временни финансови затруднения, могат да търсят за съдействие публичните изпълнители от дирекция „Събиране“ за изготвяне на индивидуални погасителни планове.


Мариета Добрева

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 08.11.2019


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: