Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

> СТАРОЗАГОРСКО


Кризисния център за жени и деца, преживели насилие „Самарянска къща” няма да затваря врати


Кризисен център за жени и деца, преживели насилие „Самарянска къща”, управляван от Сдружение „Самаряни”, гр. Стара Загора, ще продължи дейността си чрез финансиране като държавна делегирана дейност.

продължава>

 

Старозагорските антимафиоти задържаха четирима мъже за източване на данни от кредитни карти

На 15.05.2010 г.  в Стара Загора при акция на сектор “Борба с организираната престъпност” и ОДМВР - Стара Загора, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура са задържани братята Х.Д. (34)  и  В.Д. (32) – двамата осъждани и изтърпявали наказания за умишлени престъпления и  С.К. (41) – ...

продължава>

 

Преподавател по хирургия е откривател на неолитните жилища

Областният управител Йордан Николов се срещна с откривателя на неолитните жилища Атанас Андреев, за да научи лично от него, как точно е попаднал на уникалната находка. Той изрази съжаление, че се срещат след старта на проекта „Раждането на Европа – история и реалност”, чиято цел е тъкмо популя...

продължава>

   

Отличиха участниците в конкурс, посветен на 65-годишнина от края на Втората световна война

Над 60 ученици от Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево и Николаево получиха специални грамоти и подаръци на тържество в Регионален исторически музей-Стара Загора.

продължава>

 

Над 9000 ваксинирани от морбили

Епидемологичната обстановка в област Стара Загора е спокойна. Въпреки това продължава извънредната ваксинация за морбили в региона. До момента са обхванати 9335 лица. Ваксинирането продължава и в незасегнатите региони, за да се избегне заразата.

продължава>