Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 09.06.2010

Разкрити престъпления
Трима наркоразпространители са задържани при акщция на РУ “Полиция” – Казанлък  снощи. На 08.06.2010 г. около 20.50 ч в Казанлък при акция на казанлъшките криминалисти, на паркинг пред хипермаркет на бул. “23 - ти пехотен шипченски полк” е спрян за проверка лек автомобил  “Опел Корса” с водач П.Б. (27) и пътник – И.П. (31) от Казанлък.

В автомобила   са намерени и иззети полиетиленов плик с 24  грама кафеникаво прахообразно вещество, което при направения  с полеви наркотест е реагирало на хероин. В прикрепена към секретни ключове кутийка - собственост на И.П., са намерени и иззети около 2 грама суха растителна маса, която направения с полеви наркотест е реагирала на канабис и 2 грама  кафеникаво прахообразно вещество - реагиращо на хероин.  При последвалото претърсване, в обитаваното от П.Б. жилище на ул. “Цар Иван Шишман” са намерени и и иззети хартиен плик с 2 грама кафяво прахообразно вещество и полиетиленов плик с около 4,5 грама  кафяво прахообразно вещество, чието съдържание при направения полеви наркотест е реагирало на хероин; полиетиленов плик с около 2 грама суха растителна маса – реагираща на канабис; две електронни везни, използвани и  неизползвани спринцовки и игли. В обитавана от 25-годишния С.В. стая в същото жилище са открити и иззети около 1  грам кафяво прахообразно вещество -  реагиращо на хероин и  около 1 грам бяло прахообразно вещество, - реагиращо на метамфетамин. Трите лица са задържани за 24 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.На 08.06.2010 г. в 9.50 ч съвместен екип на участък “Полиция” - Павел баня и  Специализирано полицейско управление – Пловдив, при обход на черешови и орехови масиви в землището на с.Габарево, е установил  товарен автомобил “Фолксваген” - паркиран в близост до частен черешов масив. При извършената проверка е установено, че бусът е натоварен с  620 кг череши, като 300 кг от тях са закупени от производител, а останалите 320 кг – са предмет на кражба. В момент на бране на череши в масива, собственост на 41-годишен мъж от с. Габарево  са заловени А.А. (41), С.А. (48) – двамата от Карлово и Е.А. (34) от с. Вердаре. Черешите – предмет на кражбата са иззети и върнати на собствениците. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.  Екипът на Специализирано полицейско управление – Пловдив е командирован от началото на настоящата седмица  за оказване съдействие на ОДМВР – Стара Загора при предотвратяване и пресичане на престъпления и нарушения на обществения ред , свързани с прибиране на реколтата.
 
Кражби  
На 09.06.2010г. в 9,18 ч в РУ “Полиция” - Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от склад за строителни материали. От извършения оглед е установено, че  за времето от 08,30 до 08,50 ч на същата дата неизвестно лице, чрез взломяване ня дървена врата е проникнало в помещение в склада и извършило кражба на 1096 лв. от шкаф към бюро. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 08.06.2010 г. в 10.10 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за извършена   кражба от частен дом на ул. “Княз Мирски”. При извършената проверка на място е установено, че за времето от 21.00 ч на 07.06. до 07.30 ч на 08.06.2010 г. неизвестно лице е проникнало в жилището през отворена врата на терасата и извършило кражба на 239 лв. от дамска чанта. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – - Казанлък.
 
На 08.06.2010 г. в 07.50 ч. в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба на акумулатори в с. Розово, общ. Казанлък. При извършената проверка на място е установено, че за времето от 16.30 ч на 07.06. до 6.00 ч на 08.06.2010 г. неизвестно лице е проникнало в двора на кооперацията в селото и извършило кражба на два акумулатора от два трактора и неустановено количество нафта. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – - Казанлък.

Пътно транспортни произшествия
На 08.06.2010 г. около 21.40 ч в Казанлък по ул. “Райко Даскалов” в посока юг се е движел мотоциклет “Сузуки DP 800”, управляван от П.Д. (22) от Казанлък. На кръстовището с път І-6, предприел завой надясно по околовръстния път, който в  момента е в ремонт и на надлеза над бул.”Розова Долина”, при движение с несъобразена скорост, се ударил в мантинела, поставена перпендикулярно на пътното платно без да е обозначена със съответните пътни  знаци и табели. В резултат на удара водачът е паднал на пътното платно и получил контузно- разкъсна рана на дясното бедро. Настанен е за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Водачът е ползвал предпазна каска. Взета му е кръвна проба за химически анализ. По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.