Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Факелно шествие в Стара Загора


 Една младежка инициатива възникнала в чест на 130 годишнината от Освобождението на България от Османско иго през 2008 г. и инициирана от активистите на Младежки общински съвет – Стара Загора е на път да се превърне в традиция.
На 02. 03. 2010 г. от 19.00 ч.  факелно шествие ще започне от парк “Александър Стамболийски”. Със 100 горящи факли в ръцете си, младите хора ще преминат по централния булевард на Стара Загора - “Цар Симеон Велики”. Крайната точка на шествието ще е паметникът на “Защитниците на Стара Загора” в парк “Пети октомври”.   
Там Ангел Динев, уредник в отдел „Нова история” на Регионален исторически музей-Стара Загора ще  разкаже подробности за празника 3 март. Маринела Колева, ученичка от Професионална гимназия по строителство и архитектура ще прочете своето есе „Свободата – огънят в нас”. Районната служба за пожарна безопасност и Общинска полиция ще подкрепят инициативата на младежите и ще се грижат за безопасността им.      
„За да изразим почитта си към загиналите за свободата  на Родината ни и да покажем, че е жива национална ни памет, ние младежите от Младежки общински съвет, организираме  Второ поред Факелно шествие. Каним всички желаещи млади хора на нашия град да се присъединят към нашата инициатива!  По този начин ще вие съпреживеете празника с младите и ще си припомним как бе извоювана свободата – най-неотменното право на всеки човек” – казват в обръщението си към обществеността организаторите от МОС.

ПРЕСЦЕНТЪР ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА