Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

За магистрала "Тракия" ще бъдат наемани работници и специалисти предимно от област Стара Загора


 Областният управител на Стара Загора Йордан Николов и инж. Иван Христов, директор „Административна дейност и управление на персонала” в „Трейс Груп Холд” АД, обсъдиха възможностите да бъдат наемани местни работници в изграждането на магистрала "Тракия".

Очаква се всеки момент да бъде подписан договорът за възлагане на Трейс изпълнението на Лот 2 на автомагистрала „Тракия”, съобщи Христов. „Идеята ни е да се направи подбор на работната ръка в региона, като се включат бюрата по труда”, обясни административният директор на дружеството. „Тъй като лотът е предимно на територията на Старозагорска област, ще направим заявка за броя и квалификациите на необходимите работници и специалисти. Бюрата по труда трябва да заявят необходимия финансов ресурс от правителството и да се извърши предварителен подбор на работната ръка”, каза още той. Около 3000 – 4000 хиляди души ще участват ежедневно в строителството на магистралата, ще бъдат ангажирани между 500 – 600 машини. Ще са необходими както специалисти, оператори на машини, така и неквалифицирана работна ръка.
Според административния директор на Трейс Иван Христов, кандидати за работата ще има от цялата страна, но политиката на фирмата е да се наемат местни хора.

Информация: радио Вис Виталис