Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Окръжна прокуратура – Стара Загора води разследване по три досъдебни производства престъпления против паричната и кредитната система

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА - ЗИМА

За периода от 20.02.2018 г. до 20.03.2018 г. Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувала три досъдебни производства за престъпления против паричната и кредитната система по чл. 249 от НК.
Досъдебните производства са образувани по повод сигнали от граждани и след извършени проверки за неправомерно използване на платежни инструменти или данни от платежни инструменти – дебитни и кредитни карти, издадени на имената на съответните лица. Неправомерното използване на платежни инструменти или данни от платежни инструменти се изразява в теглене от банкомат, плащане чрез ПОС устройство и извършени транзакции – плащания за покупки през интернет. Общата сума, представляваща щета за титулярите на сметките, в резултат на неправомерното използване на платежни инструменти и данни от тях е в размер на около 2 000 лева. 

Към настоящия момент досъдебните производства се водят срещу неизвестни извършители. По досъдебните производства са дадени указания за събиране на доказателства и установяване на извършителите на престъпленията.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив